Ravihevoset
Raviurheilu on suomen toiseksi katsotuin urheilulaji suomessa. Raviurheilussa hevosilla ajetaan kilpaa ravaten, myös Monte eli raviratsastus kuuluu kisoihin. Kilpailussa on raha palkinnot, veikkaus kuuluu vahvasti tähän ja ravikilpailussa pelataankin totoa, jonka vuosittainen voitto on yli 200miljoonaa euroa vuodessa.
Ravikisoja järjestetään suomessa joka päivä lukuun ottamatta joulua. Katsojia kertyykin raviradoille vuosittain noin 800 000. Ravihevosia osallistuu yli 8000 ja niitä ohjastaa n. 3000eri ohjastajaa. Ammattivalmentajia on 150, harrastajavalmentajia 7000henkilöä.
Suurin ravitapahtuma on suomessa kuninkuusravit joita on järjestetty jo vuodesta 1924. Vuosittain noin 50 000 ihmistä tulee paikanpäälle seuraamaan kuninkuusraveja. Kuninkuusravit ovat suomenhevosten suomenmestaruuskisat. (ei avoin ruunille) Kisat ovat kaksi päiväiset joissa ensimmäisenä päivänä juostaan 2100m, toisena päivinä maili ja 3100m, näiden yhteisaika lasketaan ja paras voittaa.
Suomalaisen raviurheilun keskusjärjestö on hippos. Sen tehtäviin kuuluu hevosrekisteri, jalostuksen valvonta, ravikilpailujen valvonta ja erilaisten koulutusten järjestäminen.