Useimmiten hevosen viimeinen pysäkki pitkän matkan päätteeksi on teurastamo. Pohjois-Amerikassa teurastetaan vuosittain jopa 90 000 hevosta. Yhdysvalloissa toimii kolme eurooppalaisomistuksessa olevaa teurastamoa, ja hevosia kuljetetaan myös rajan yli Kanadaan ja Meksikoon. Hevosenlihaa viedään gourmet-ruoaksi Aasiaan ja Eurooppaan -- amerikkalaisille hevosenlihan käyttäminen ihmisravinnoksi on yhtä vastenmielistä kuin lemmikkieläinten syöminen.
Teuraaksi päätyy hevoshuutokauppojen kautta kaikenkuntoisia ja -ikäisiä hevosia. Hevoshuutokauppoja järjestetään lähes kaikkialla. . Hyvää tarkoittavat ihmiset usein kuvittelevat antavansa huutokaupan avulla eläimelleen vielä viimeisen mahdollisuuden löytää uusi omistaja,mutta todellisuudessa moni hevonen aloittaa sieltä ankean matkan kohti maallisen vaelluksensa päätä. Huutokaupattavaksi poninsa antanut perhe ei välttämättä koskaan saa tietää, mitä lapsille liian pieneksi käyneelle ratsulle lopulta tapahtuu.

: Vuonna 1997 voimaan tullut makkaralaki ei enää aseta mitään erityisehtoja hevosenlihan käytölle makkarassa, mutta tavaraselosteessa on aina mainittava eläinlaji, josta raaka-aine tulee. Tavallisessa ruokakaupassa ei juuri näe makkaraa, jonka tavaraselosteessa mainittaisiin hevonen, mutta kyllä sellaistakin vielä saa. Piikkiössä toimii Hvitfeltin makkaratehdas, joka tuottaa monia erilaisia hyviä makkaroita ja niitä saa ainakin Turun hallista, Helsingissä Hakaniemen hallista. Makkaratehdas paloi tammikuussa 2001, mutta tuotantoa on ilmeisesti päästy jatkamaan muissa tiloissa. Suomessa on ennen syöty paljonkin hevosmakkaraa, eikä sen maussa ole mitään valittamista. Onhan hevosenliha niitä parhaita pihvilihoja
.
Larousse Gastronomique mainitsee ohimennen, että raakapihvin eli tartarpihvi tulee puhdasoppisten mielestä olla hevosenlihaa.


"Hyvää ruokaa hevosesta".

Hevosta luumukastikkeessa
Ainekset

450 g hevosen ulkofilettä leikattuna n. 1 cm vahvuiseksi pihveiksi
pippuria
maapähkinäöljyä
luumu-blushviini-kastike

Ohje
Mausta liha pippurilla. Paista miedolla lämmöllä molemmin puolin kunnes halutun kypsyinen.
Tarjoile kuumana villiriisin sekä luumu-zinfandel-kastikkeen kanssa.
Lisukkeena voit tarjota höyrytettyjä papuja sekä tuoreita luumusiivuja.

Luumu-blushviinikastike
Kiehauta 4 kivetöntä paloiteltua luumua, 300 ml blush-viiniä ja puolikkaan sitruunan mehu. Anna kiehua 20 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Siivilöi. Pidä lämpimänä.